ORGANIC SHIKAKAI SHAMPOO

Shikakai (v hindujščini pomeni PLOD ZA LASE) je 100% naravni šampon, ki ohranja naraven Ph lasišča.

Zaradi nizke Ph vrednosti (4,5 – 5,0 Ph ) omogoča normalno delovanje lasišča in ne odstrani zaščitne maščobne obloge na laseh in lasišču. Odpravlja prhljaj, hrani lasne mešičke in na lase deluje kot regenerator.

PAKIRANJE: 100 g

POREKLO: Indija

SESTAVINE: Acacia Concinna

CERTIFIKATI:

 

The product is not available in your country.

Description

Zakaj sploh uporabljati naravni Shikakai šampon? 

Šamponi za lase so zaradi svoje sestave detergenti, ki lasem in lasišču popolnoma odvzamejo maščobo in s tem zaradi svoje agresivnosti porušijo alkalnost Ph lasišča, ki je nujno potrebna za njegovo normalno delovanje. Vsebujejo kopico škodljivih kemikalij, ki preko lasišča preidejo v organizem in ga postopoma zastrupljajo.

Shikakai pa je 100% naravni šampon, ki ohranja naraven Ph lasišča. Vsebuje veliko vitamina C, A, D, E in K, ki na lasišče deluje močno antioksidantno.

Uporabo shikakai šampona še posebej priporočamo:

  • osebam, ki so alergične na kemikalije v šamponih in regeneratorjih za lase,
  • osebam po kemoterapiji,
  • osebam z različnimi obolenji lasišča,
  • osebam, ki želijo uporabljati res 100-odstotno naravno kozmetiko.

PAKIRANJE: 100 g

POREKLO: Indija

SESTAVINE: Acacia Concinna

CERTIFIKATI:

 

Navodila

Navodila

Umivanje las

Odličen naravni šampon in regenerator za lase, uporablja pa se tudi kot suhi šampon. Ne izsuši lasišča, ojača prožnost las in delovanje lasne korenine, lasje pa postanejo svilnati na otip. Uporabljamo ga tudi za odstranjevanje prhljaja in naglavnih uši. Eno jušno žlico prahu shikakai zmešamo z ½ dcl vode. Zmes pustimo stati 15 minut, da izloči učinkovine. Lase obilno zmočimo in nanje vlijemo zmes shikakai. S prsti jo vmasiramo v lasišče in lase, pustimo delovati 2–5 minut, nato speremo s tekočo vodo in lase posušimo. Po umivanju s shikakai ne uporabljamo nobenih regeneratorjev.

Opozorilo: Prah se ne sme mešati z vročo vodo nad 42 °C. Pri umivanju pazite, da shikakai ne pride v oči, ker vsebuje naravne saponine, ki dražijo očesno sluznico.

Več o rastlini

Več o rastlini

Shikakai je grmičasto drevo, ki raste v vročih ravninah severne Indije. Njegovo ime v hindujščini pomeni PLOD ZA LASE. Že od starega veka naprej se v Indiji uporablja kot naraven šampon za lase.

Shranjevanje

Shranjevanje

Prah morate shranjevati v zaprti vrečki v temnem in suhem prostoru. Rok uporabe je pri pravilnem shranjevanju največ 2 leti.

Za več informacij glejte POMEMBNI NAPOTKI  ZA PRIPRAVO, UPORABO IN SHRANJEVANJE (stran 2, 3 in 4) .