ORGANIC SENNA POWDER

Sena vsebuje zlato-rumen pigment. Gre za eno izmed najboljših naravnih negovalnih sredstev za lase in lasišče.  Lasem daje volumen, zlat sijaj  ter svilnat otip. Zelo dobrodejna je za lasišče, še posebej, če se borite s prhljajem, mastnim lasiščem ali glivičnimi obolenji.

Uporablja se lahko zgolj kot naravno negovalo las ali pa kot naravno barvo za lase, odvisno je namreč od postopka priprave paste iz prahu.

 

The product is not available in your country.

Description

Če senin puder zmešamo samo z vodo in jo uporabimo v roku 1 ure, se barvilo ne bo sprostilo in obarvalo las ampak bo sena delovala kot odličen regenerator za lase, ki so uničeni od belil (peroksid). Prah sene vsebuje veliko antrakinonov in krizofanske kisline, ki delujejo proti glivicam in bakterijam ter mikrobnim boleznim.

Krizofanska kislina pa je tudi barvilo, ki daje zlato barvo in če seni dodamo limono podobno kot kani bo na enak način tudi sena obarvala lase zlato rumeno. V tem primeru je potrebno zmes pripraviti 24 ur pred nanosom in jo pustiti na laseh vsaj 4 ure.

Za različne barvne odtenke se sena odlično kombinira z ostalimi rastlinskimi barvami kot so:

INDIGO

KANA

AMLA

HIBISKUS

Zakaj uporabljati seno za nego las?

Je najodličnejši negovalec las, ki daje lasem volumen, prožnost, svilnat otip in zlat lesk. Zelo je dobrodejna tudi za lasišče, še posebno, če se bojujemo s prhljajem ali glivičnim obolenjem lasišča.

PAKIRANJE: 100 g

POREKLO: Indija

SESTAVINE: Cassia auriculata

CERTIFIKATI:

 

 

Navodila za uporabo

Navodila za uporabo

Priprave paste za barvanje las

Prah sene zmešamo z ustrezno količino vode in sokom limone (če senino pasto uporabljamo skupaj z indigom, potem ne dodajamo limoninega soka), da dobimo pasto gostote jogurta. Posodo z zmesjo nepredušno zapremo in pustimo 24 ur na sobni temperaturi. Potem jo nanesemo na umite in suhe lase, ovijemo s prozorno folijo za živila in pustimo delovati 4 ure. Po barvanju lase speremo, umijemo in posušimo.

Opozorilo: Prah se ne sme mešati z vročo vodo nad 42 °C. Dokončna barva las se bo razvila 48 ur po barvanju.

 

Priprava paste za nego las in lasišča

Sena je najodličnejši negovalec las, saj daje lasem volumen, prožnost , svilnat otip in zlat lesk. Dobrodejno vpliva na lasišče, še posebej, če se na njem pojavljajo prhljaj ali glivična obolenja. Prah sene zmešamo z ustrezno količino vode, da dobimo pasto gostote jogurta, pustimo  ½ ure v posodi, da se izločijo učinkovine, nato jo nanesemo na lase in lasišče. Glavo ovijemo s prozorno folijo za živila in pustimo delovati 1–2 uri.  Po postopku lase speremo, umijemo in posušimo. Postopek priporočamo 1x mesečno.

Več o rastlini

Več o rastlini

Pod imenom Sena najdemo zelo široko paleto (okoli 260) cvetnic iz družine Fabaceae. Najbol poznana je Senna alexandrina, ki že stoletja zavzema vidno mesto v tradicionalni ayurvedski medicini. Vsebuje antrakinone kot aloe vera, rabarbara in noni sok ter glukozide. V sodobni medicini se uporablja kot odvajalo. Prvo izolacijo resveratrola (antioksidant) so znanstveniki izvedli pri preučevanju te rastline. Senna auriculata pa se uporablja za nego las. Velikokrat jo komercialno označujejo kot “naravna kana” ali “brezbarvna kana”. Vsebuje vrsto antrakinona (chrysophanic acid), ki je barvna molekula in daje zlato rumeno barvo. Enako barvno molekulo najdemo tudi v koreninah rabarbare.

Shranjevanje

Shranjevanje

Senin puder morate shranjevati v zaprti vrečki v temnem in suhem prostoru. Rok uporabe pudra je pri pravilnem shranjevanju največ 2 leti.

Za več informacij glejte POMEMBNI NAPOTKI  ZA PRIPRAVO, UPORABO IN SHRANJEVANJE (stran 2, 3 in 4) .