ORGANIC INDIGO POWDER

Indigo je rastlina z modrim pigmentom. Brez kemikalij, z različnimi razmerjem kane in indiga si lahko odlično pobarvamo lase na različne rjave odtenke las.

 

The product is not available in your country.

Description

Modro barvilo (indigotin) se uporablja za barvilo skupaj s KANA in/ali SENA za različne rjave odtenke las, vendar nikoli samostojno. Je izjema, saj se zmes pripravi tik pred nanosom na lasišče. V kolikor uporabljate indigo v zmesi, NE uporabite limone v vodi skupaj s KANA in/ali SENA.

PAKIRANJE: 100 g

POREKLO: Indija

SESTAVINE: Indigofera tinctoria powder

CERTIFIKATI:

 

 

Navodila za uporabo

Navodila za uporabo

Kako si pobarvati lase na rjavo s kano in indigom?

Lase si lahko pobarvate z različnimi količinami kane in indiga. Če uporabite kano na sivih laseh, bo barva bakrena. Če uporabite le indigo, bo barva modra. Če zmešate kano in indigo, bo barva rjava. Če naredite mešanico z več kane kot indiga, bo barva rdeče rjava. Če naredite mešanico z več indiga kot kane, bo barva temno rjava.

Varno lahko nanesete kakovostno ”body art” kano in indigo preko barvanih beljenih in kemično obdelanih las. Tudi preko kakovostne ”body art” kane in indiga lahko varno nanesete sintetične barve in belila, saj kakovostni ”body art” izdelki ne vsebujejo kovinskih sestavin.

Indigo morate uporabiti takoj. Ne čakajte na sprostitev barvila kot moramo to storiti pri kani. Zmešajte indigo z vodo tik preden ga boste uporabili. Za indigo ne uporabljajte limoninega soka. Uporabite le vodo. Za srednje rjavo barvo zmešajte enaki količini kane in indiga. Za svetlejšo, toplo rjavo zmešajte dve tretjini kane in tretjino indiga. Za temno rjavo zmešajte tretjino kane in dve tretjini indiga.

OPOZORILO!
Zmes kane in indiga morate zelo dobro vmešati, da se indigo enakomerno porazdeli po že pripravljeni zmesi kane. Ker pri barvanju z indigom ne smemo uporabljati limone priporočam, da zaradi lažjega izločanja lavsona uporabite Amlo-Indijsko kosmuljo. Pri nanosu zmesi na lasišče bodite natančni, indigo hitreje obarva kožo in tekstil kot kana.

Več o rastlini

Več o rastlini

Indigo je grmovnica, ki zraste do 2 metra visoko. Ima svetlo zelene, pahljačaste liste in roza do vijolične cvetove. Pri koreninah razvije dušikove mehurčke, ki so pomembni za izboljšavo kakovosti kislih tal.  Poleg indigotina* vsebuje še druge zdravilne učinkovine. V Starem veku je bil najdragocenejše barvilo, po njem je Indija  dobila ime.  Z njim  so barvali bombaž, konopljo, lan,  volno in  svilo,  prve kavbojke Lewis pa so bile  obarvane ravno z indigom. Leta 1878  je nemški kemik Adolf von Baeyer plavo barvilo sintetiziral in od takrat se v tekstilni in prehranski industriji večinoma uporablja sintetizirano barvilo indiga.

Indigofera tinctoria je rastlina z modro barvno molekulo. Lase si lahko pobarvate in prikrijete sive lase, brez kemikalij, z različnimi količinami kane in indiga. Če uporabite na sivih laseh samo kano bo barva bakrena, če samo indigo bo barva modra, če pa zmešate kano in indigo bo barva rjava. Body art kakovost kane in indiga lahko uporabljate na že kemično obdelanih laseh brez bojazni, da bi jih še dodatno poškodovali. Ravno tako že pobarvane lase z body art kakovostjo naravnih barvil, brez strahu lahko kemično obdelujete.

Shranjevanje izdelka

Shranjevanje izdelka

Indigo puder morate shranjevati v zaprti vrečki v temnem in suhem prostoru. Rok uporabe prahu je pri pravilnem shranjevanju je največ 2 leti.

Za več informacij glejte POMEMBNI NAPOTKI  ZA PRIPRAVO, UPORABO IN SHRANJEVANJE (stran 2, 3 in 4) .