ORGANIC HIBISCUS POWDER

Pri negi las in lasišča ga uporabljamo kot oblogo ali barvilo. Hibiskus preprečuje izpadanje las, še posebno pri ženskah v menopavzi in pri moških v andropavzi preprečuje predčasno sivenje, prhljaj in cepljenje las.

Pri barvanju las se s KANO uporablja kot ojačevalec rdečega pigmenta. 

 

 

The product is not available in your country.

Description

Hibiskus je v Evropi najbolj poznan kot čaj in okrasna rastlina. Njegovo domovanje so predvsem dežele Jugovzhodne Azije. Cvet hibiskusa je zaščitni znak Malezije in Havajev, na Kitajskem je sinonim za bogastvo, v indijski Tantri pa predstavlja seksualno moč. V Egiptu je hibiskusov čaj (karkade) nacionalni napitek že od faraonske dobe dalje.

Pri negi las in lasišča ga uporabljamo kot oblogo ali barvilo. Hibiskus preprečuje izpadanje las, še posebno pri ženskah v menopavzi in pri moških v andropavzi preprečuje predčasno sivenje, prhljaj in cepljenje las. Ker vsebuje v vodi topna barvila (antocianini) ga kani dodajamo, kadar želimo okrepiti njeno rdečo barvo. Kot obloga se uporablja pri aknah, oteklinah, raznih vnetjih, alergičnih ekcemih in roseči koži.

PAKIRANJE: 100 g

POREKLO: Indija

SESTAVINE: Hibiscus rosa- sinensis

CERTIFIKATI:

Navodila za uporabo

Navodila za uporabo

Barvanje las

Prah hibiskusovih cvetov se pri barvanju las s kano uporablja kot ojačevalec rdečega pigmenta, samostojno pa za nego las in lasišča, predvsem proti hormonskemu izpadanju las. Kanin in hibiskusov prah mešamo v razmerju 2:1. Najprej zmešamo suhe sestavine, ki jim potem dodamo ustrezno količino vode, da dobimo pasto gostote jogurta. Posodo nepredušno zapremo in pustimo 24 ur na sobni temperaturi. Pasto nanesemo na suhe lase, glavo ovijemo s prozorno folijo za živila in pustimo delovati 4 ure. Po postopku lase speremo, umijemo in posušimo.

Opozorilo: Prah se ne sme mešati z vročo vodo nad 42 °C. Dokončna barva las se bo razvila 48 ur po barvanju.

Obloga za lase in lasišče

Hibiskusov prah zmešamo z ustrezno količino kokosove vode, da dobimo pasto gostote jogurta. Pasto nanesemo na suhe lase, glavo ovijemo s prozorno folijo za živila in pustimo delovati 1 uro. Po postopku lase speremo, umijemo in posušimo. Oblogo uporabljamo proti hormonskemu izpadanju las.

Maska za obraz

Jušno žlico hibiskusovega prahu zmešamo z ustrezno količino kokosove vode, da dobimo pasto gostote jogurta. Nanesemo jo na obraz in dekolte ter pustimo delovati 20 minut. Potem se umijemo s toplo vodo. Zaradi visoke vsebnosti vitamina C bo koža po postopku sijoča in napeta.

 

Več o rastlini

Več o rastlini

Hibiskusovi cvetovi vsebujejo veliko količino vitamina C, flavonoide, encime in eterična olje, zato so močan antioksidant. V obliki čaja ga uživamo pri prehladu, vročinskih krčih, visokem krvnem tlaku, povišanem holesterolu in trigliceridih v krvi ter problemih menopavze.

Nam manj znana je njegova uporaba v kozmetiki. Vsebuje AHA kisline (alpha-hidroxy acid) zato ga imenujejo tudi – rastlina Botox. Njegove učinkovine delujejo na več nivojih; povečajo vlažnost in izboljšajo prožnost, delujejo protivnetno in zmanjšujejo razširjene pore kože. Po uporabi maske za obraz bo vaša koža sveža, napeta in gladka.

 

Shranjevanje

Shranjevanje

Hibiskus prah morate shranjevati v zaprti vrečki v temnem in suhem prostoru. Rok uporabe pudra je pri pravilnem shranjevanju največ 2 leti.

Za več informacij glejte POMEMBNI NAPOTKI  ZA PRIPRAVO, UPORABO IN SHRANJEVANJE (stran 2, 3 in 4) .