ORGANIC AMLA POWDER

Amla – številka ena rastlina po Ayurvedi.  Gre za naravno rešitev proti sivenju in izpadanju las ter vsem vnetnim spremembam na koži.

Lahko pa jo uporabimo tudi kot pomožno barvilo pri kombinaciji KANA in INDIGO za kavno barvo las, da dosežemo lase BREZ rdečega odtenka.

 

The product is not available in your country.

Description

Po tradicionalnih ajurvedskih tekstih se uporabljajo tako sveži kot tudi posušeni plodovi amle. V primeru našega izdelka so posušeni plodovi amle zmleti in presejena skozi tri različna sita, tako da dobimo t.i. “body art” -najboljšo kakovost rastlinskega prahu Amle.

PAKIRANJE: 100 g

POREKLO: Indija

SESTAVINE: Emblica officinalis powder

 

 

Navodila

Navodila

Priprava paste za lasišče:

Zmešajte amlin puder z določeno količino tople vode, da dobite pasto podobno jogurtu. Pasto pustite stati 15 minut in jo nato nanesite na lasišče, kot bi si barvali lase s kano ali indigom. Po nanosu paste na lase in lasišče, glavo ovijte s prozorno folijo za živila in pustite delovati 1 uro. Nato si glavo umijete.

Priprava paste za obrazno masko:

Vzemite zvrhano žlico amle in jo zmešajte s toplo vodo, da dobite zmes podobno jogurtu. Pasto pustite stati 15 minut. Po 15 minutah si na obraz nanesite pasto in jo rahlo masirate po obrazu, kot bi si nanašali piling. Pustite jo delovati od 5 do 10 minut, nato si umijete obraz. Taka čistilna maska je odlična za delovanje nečiste kože, deluje antioksidantsko in antibakterijsko.

Priprava napitka:

V kozarec natočite vodo ali sok. Dodajte 4 čajne žličke amlinega pudra ter dobro premešajte, da se prah porazdeli po tekočini. Tak napitek lahko pijete do 3x na dan, če želite več energije in boljše delovanje vašega imunskega sistema.

Več o rastlini

Več o rastlini

Amla ali Indijska kosmulja je ajurvedska zdravilna rastlina. V naravi raste kot drevo visoko 8 do 18 metrov. Zdravilni so plodovi, ki so podobni kosmulji, ki raste tudi pri nas. Novejše znanstvene raziskave kažejo, da imajo amlini plodovi antivirusno in antimikrobno delovanje. Ajurvedska medicina jo uporablja že tisočletja kot močan antioksidant, ker je bogata z vitaminom C (cca 445mg/100g) in tanini (45%) poleg tega vsebuje flavonoide, lipide in druga esencialna olja. Indijke jo tradicionalno uporabljajo tudi za odpravljanje problemov z lasiščem in nečisto kožo.

Plodove amle oberejo in jih posušijo ter zmeljejo. Dobljen prah trikrat presejejo, da dobijo t.i “body art”kvaliteto pudra. Puder lahko uporabljamo za napitek, obrazne maske ali pa za zdravljenje lasišča in las. Zaradi antioksidantnih lastnosti poživlja delovanje imunskega sistema, lasnih mešičkov in delovanje kože. Lasje postanejo bolj prožni in močni, ter ne izpadajo. Ženske, ki amlo uporabljajo redno, pa zagotavljajo da se osivelim lasem povrne tudi naravni pigment. Poleg tega lasje postanejo svilnati in bleščeči, lasišče pa čisto in zdravo. Amla ima zelo veliko taninov, zato se jo meša tudi z naravnimi barvili za lase, kot sta KANA in INDIGO

 

Shranjevanje

Shranjevanje

Amlin puder morate shranjevati v zaprti vrečki v temnem in suhem prostoru. Rok uporabe pudra je pri pravilnem shranjevanju največ 2 leti.

Za več informacij glejte POMEMBNI NAPOTKI  ZA PRIPRAVO, UPORABO IN SHRANJEVANJE (stran 2, 3 in 4) .